DJ. EEN VAK.

Hoe wij onze DJ's Beoordelen

Hoe DJ’s te waarderen? En wat maakt een DJ goed? En hoe weet je welke DJ past bij jouw event? Het is lastig, omdat ook persoonlijke smaak een belangrijke factor is. In een eerlijke poging hier enig houvast aan te geven vertellen wij je graag hoe we dit zelf beoordelen.

Hierbij is het belangrijk 2 definities (zoals wij deze zelf gebruiken) te formuleren en uit te leggen:

Een ‘leuke’ DJ is een DJ die muziek draait die bij je eigen smaak past. Iets wat verschilt van persoon op persoon.

Een ‘goede’ DJ is een DJ die technisch zijn vak goed tot uitvoering brengt. 

Kortom; het verschil tussen smaak en kunde.

We richten ons op deze pagina op dat laatste; Een ‘goede’ DJ.  Dit is aanzienlijk minder gevoelig voor de emotionele lezer, maar zeker niet allesbepalend. Iemand die in jou ogen k*t muziek draait zal jou nooit tot z’n trouwe fanbase kunnen rekenen, maar misschien kun je na het lezen van deze pagina op zn minst z’n kunde waarderen .

We kijken, voor nu (later meer), naar 2  factoren;

Hoe hij/zij muziek afspeelt en de diversiteit van zijn repertoire.

PLAATJES DRAAIER

Laat platen uitlopen en start vervolgens een nieuwe plaat in. Deze DJ’s verzorgen veelal achtergrond muziek óf gebruiken een microfoon om er een feest van te maken.

Nrs lopen in elkaar over

DJ

Laat platen in elkaar over lopen. Houdt rekening met tempo’s, toonsoorten en vocals; zodat u geen storende botsingen hoort tussen deze 2 platen.

toveren

MIXER

Bij gebrek aan een beter woord in de Nederlandse taal; een MIxer speelt met zijn platen met loops, hot que’s en andere handelingen. Werkt met langere overgangen en/of meerdere kanalen ‘open’

SPECIALIST

1 specifiek genre met een diepgaande en verrassende platen verzameling.

DJ binnen een kader

KADER DJ

Richt zich op een kader / stroming. Breeder onderlegd en een stuk flexibeler.

allround dj icoon

ALLROUND HIT DJ

Denk: ‘Greatest Hits’ uit de commerciële hitlijsten van de afgelopen decennia. Van de Golden Oldies tot de hedendaagse hits.

ALLROUND DJ

Ervaren allround dj’s die zich hebben verdiept in verschillende stijlen en decennia. 

mainstream dj icon

MAINSTREAM DJ

Een Mainstream DJ is, naar onze benaming, een Allround DJ die (bij voorkeur) wegblijft van de volkse Nederlandstalige Feestmuziek. Verwacht verder alle gangbare muziekstijlen (Pop, disco, house, soul, urban, etcetera)